top of page

Živé jídlo

Aktualizováno: 10. 9. 2020

To, co jíte, pijete, dýcháte a nanášíte si na kůži, se stává buď vaším jídlem nebo jedem.

Pokud své tělo správně živíte a čistíte, bude vám sloužit dobře a dlouhá léta. Avšak budete-li své tělo poškozovat, oplatí vám to stejným způsobem.


Žádné zvíře si potravu před konzumací tepelně neupravuje, tak proč to děláme my? Že by tradice, která se časem stane samozřejmostí? Faktem je, že tepelnou úpravou potravin se ničí důležité enzymy. Mnoho zásadotvorných potravin se stává kyselinotvornými. Trávení a vylučování takové potravy připravuje tělo o velké množství životní energie. Zdraví je energie a té je nejvíce ve zralém a čerstvém ovoci, zelenině, oříšcích a semenech.





Žijte a jezte prostě. Vybírejte si živé potraviny a konzumujte je čerstvé a syrové, nejlépe z vlastní zahrady. Staráte-li se o sebe dobře, nebudete se muset nikoho ptát, co je pro vás dobré a co vám prospívá.


Péče o vlastní zdraví by měla být zábavou a radostí, nikoli nepříjemnou povinností. Žádná kouzelná pilulka neexistuje a nikdy ani nebude. Občas je potřeba, abychom změnili naše postoje k věcem. Jednoduše přestat jíst a dělat věci, o kterých víme, že nám neslouží. Poznávání je mnohem účinnější než přemýšlení. Poznání zkrátka nepotřebuje myšlení.

Vitalita a životní energie pramení z jídla jako takového, z jeho energie, nikoli z jeho separovaných chemických vlastností.


Kromě banánu, citronu a pomeranče je náš letní stůl ze zahrádky :)

Dobrou chuť!



36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page