top of page

Jak jednoduše zklidnit mysl?

Aktualizováno: 11. 9. 2020


Honí se vám hlavou dokola myšlenky a nemůžete s tím přestat? Chcete zastavit opakující se scénář, a přesto se vám vrací na mysl jako bumerang? Zkuste se nyní zbavit toho, o čem zrovna přemýšlíte. Daří se vám to? Nebo se po chvíli vynoří další a další stejná nebo podobná myšlenka?

Je to obtížné, že? Jakoby nás hlava nechtěla poslechnout.


Honí se vám dokola myšlenky hlavou a nemůžete s tím přestat? Chcete zastavit opakující se scénář, a přesto se vám vrací na mysl jako bumerang?  Zkuste se nyní zbavit toho, o čem zrovna přemýšlíte. Daří se vám to? Nebo se po chvíli vynoří další a další stejná nebo podobná myšlenka?  Je to obtížné, že? Jakoby nás hlava nechtěla poslechnout.

A nyní položte ruce na kolena, potom je zvedněte nad hlavu, posaďte se a uvolněte paže do klína.

Je to obtížné? Máte s tím problém? Vypadá to, že ani moc ne :)



Jak je možné, že je tak snadné dávat pokyny svému tělu a nikoli své mysli?

Zdá se, jakoby tělo bylo mnohem poslušnější.


Tělo a mysl jsou jako dva dílky puzzle spojené dohromady. Jestliže dokážeme ovládat své tělo, pak mu zkusme dát prostor, aby samo převzalo kontrolu nad myslí.

Možná se s ní dokáže domluvit mnohem snadněji. Třeba ví lépe, jak na to ;)

 

Tělo se o to jednoduše postará.

Vy si dejte přestávku, odskočte si, protože vy nemusíte vůbec nic! Jen se zhluboka nadechněte a s výdechem dejte povel, aby se každá část vašeho těla ztišila a uvolnila.
Tělesná aktivita se zklidňuje a veškerá hmota jakoby se rozpouštěla do prostoru kolem.
Vy máte pauzu, nemusíte dělat vůbec nic! Jen pozorujte, jak se vaše vnitřní tělo samo uvolňuje. Roztává jako sněhová vločka na slunci.


Hluboký nádech a výdech

… nádech …výdech

… poslední hluboký nádech a dlouhý výdech ...






Jakmile bude vaše tělo klidné a uvolněné, a vy se v něm uvelebíte jako v peřině, pak si konečně oddychne i vaše mysl. Tělo je nesmírně inteligentní a nejlépe ví, jak se postarat i o hlučnou mysl. Vy jen zhluboka dýchejte a celému procesu přihlížejte, zda tu a tam nevzniká zbytečné napětí.



KDYŽ SE MYSL ODMLČÍ, NASTÁVÁ MOMENT, KDY MŮŽE PŘIJÍT INSPIRACE.



 

68 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page