top of page

Jak NESTÁRNOUT?

Aktualizováno: 10. 8. 2020

Vypadá to, že projev stáří je nejvíce patrný jen u lidí. Ve světě zvířat se zdá, jako by čas ani neběžel. Stačí se podívat v jakém stavu odevzdávají své tělesné schránky na sklonu svého života lidé a v jakém zvířata. V čem je tedy vlastně rozdíl? Co zvířata dělají jinak než lidé?



TAJEMSTVÍ MLÁDÍ JE v PRUŽNOSTI. Tím se nemyslí jen pružnost fyzická, která je pochopitelně také velmi důležitá, ale i emocionální a psychická. Zvířata ve volné přírodě totiž žijí pouze v odezvě na to, co se děje právě teď, nikoli na to, co se již stalo, co jim kdo řekl nebo udělal nebo, co by se mohlo stát. Nemají totiž žádná čekávání. Jsou v klidu a uvolnění a to do momentu, kdy od nich situace nevyžaduje akci.

Zatímco lidé to dělají přesně naopak. Většinu času se zaobírají minulostí, kterou stejně nemohou změnit nebo budoucností, která vůbec nemusí dopadnout podle jejich představ. Jsou v neustálém napětí, aniž by k tomu byl reálný důvod. Toto nepatrné napětí na sobě kolikrát ani nepozorují, ale v důsledku toho jim zbytečně uniká životní energie, přichází únava, neklid, stres a nakonec i nemoc. To vše se na těle v průběhu času podepisuje.


Tedy dělejme jen to, co je skutečně třeba, to, co si v danou chvíli od nás život žádá, abychom udělali.






50 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page