Vynikající polévka s vůní dálek, která zahřeje, zasytí a dodá potřebnou energii v chladných dnech.
INGREDIENCE:
MUNGO FAZOLE (namočit přes noc): 1 hrnek
MRKEV: 1 hrnek
ŘAPÍKATÝ CELER: 1 hrnek
GHEE (nebo slunečnicový olej): 1 pol. lžíce
BOBKOVÝ LIST: 1-2 ks
ŘÍMSKÝ KMÍN: 1 lžička
KURKUMA: ½ lžičky
ČERNÝ PEPŘ: ¼ lžičky
KORIANDR MLETÝ: 1 lžička
ČERSTVÝ ZÁZVOR: 1 lžička
ČESNEK: 1 stroužek
CIBULE MALÁ: 1 ks
SŮL: 2 lžičky
Množství postačí na přibližně 3 porce.
POSTUP
Přiveďte 2 hrnky vody se solí a mungem k varu. Vařte na mírném ohni do poloměkka. Poté přidejte nakrájenou mrkev a řapíkatý celer.
Mezitím na pánvi rozehřejte ghee s ostatními surovinami. Na mírném ohni ponechte koření rozvonět (přibližně 10 minut) a smíchejte s polévkou, jakmile bude zelenina měkká. Několik minut vše povařte.
Polévku můžete rozmixovat pro dokonalé spojení chutí a ozdobit naklíčeným mungem.
Comments